Szakácsmustra 4. forduló, összefoglaló


Jól zárult a Szakácsmustra 4. fordulója, úgy látszik, kezd beindulni a játék! :) Hatalmas öröm számomra, hogy a desszertek mellett leves és főfogás is szerepel a listán, mert egy jó lakoma bizony csak így kerek! :) 

Sőt! Hogy a különleges étrendet követőknek is kedvezzünk, Eszter kétféleképpen is elkészített egy finomságot "mindenmentesen", azaz tej-, cukor- és lisztmentes verzióban. Hurrá! :)

Jöjjenek hát sorban, ha megengeditek egy átlagos étkezés sorrendjében Rachel Allen tuti receptjei:

Okki, az Abroszra való blog háziasszonya egy isteni zöld leveles borsókrémlevest hozott. Elolvasva rögtön megjön a kedvünk, hogy kipróbáljuk!


A meglepetés vendég, aki sokáig titkolta, hogy érkezik, Őrült Szakács, alias Csaba, aki egy tartalmas, magyar szájnak ismerős ízvilágú főételt hozott, ez a paradicsomos-babos csirkepörkölt chorizóval.


Őt követi Fűszermánia Gabi, aki marokkói csirkés kuszkusszal kényeztet minket. Érdekes ízvilág, egyszer tuti kipróbálom! :)


Most, hogy pihegtünk kicsit, jöhetnek a desszertek sorban. :) Bogi, azaz Vöröskaktusz sajttortát hozott, méghozzá eperrel, és bármennyire is böki a csőrét, hogy pirultabb lett, mint várta, én bizony szívesen vennék egy szeletet a tányérkámon! :)


Ha már torta, és különleges, akkor rögtön itt van Olajbogyó, azaz Anikó levendulás máktortája. Egyszerű, mégis egyedi, és bármennyire is ódzkodom a virágok, fűszernövények édességbe keverésétől, erre nem mondanék nemet! :)


Most jöjjön valami csokis, valami klasszikus! Ildi Kokki, megalkotta Rachel nyomán a Battenberg-kockát. Bár a marcipánt csokira cserélte (hát szabad ilyet? :D), igazán szép, és biztosan nagyon finom is!


FromJuci epres cupcake csodákat hozott, az igazi, amcsi ízvilágút, valódi vajkrémmel. Tudom, tudom, mostanság nem divat, de higgyétek el, néha belefér, és igenis csudafinom tud lenni, ha tényleg vajból és nem margarinból készül. Főleg eperrel. Nyami! :)


Tűpárna és habverő, aki Eszter, kétszer is nekiállt ugyanannak a receptnek, először habcsókrolád, 


majd torta készült. Mindkettő mindenmentes, így bárki bátran megkóstolhatja. Citrom, kókusz és eper...hmmm! :)


A hosszabbításnak hála még három nevezés is befutott, elsőként a játék kitalálója, Erika, a az Életinfó blog háziasszonya hozott mini mandulás falatkákat rebarbarával. Igazán érdekes kombináció, nem meglepő módon a keksztalpacskák vívták ki legnagyobb figyelmemet. Mandulából vannak, csak jó lehet! :)


KisIldi pedig a kakaós madeleine receptjét választotta Racheltől, és nem bánta meg, azonnal a duplázást ajánlja. El is hiszem, nagyon guszta, falatnyi finomságok. :)


Sünisüti is befutott, célirányosan málnás receptet keresett - és talált. Nagyon guszta sajttortát kreált, és mivel málnaszezon van, épp itt az ideje nekiállni! :)


Végül megmutatom, melyik Rachel recept varázsolt el engem, de eszméletlen módon. A baklava. Imádom! Főleg így, mandulával, pisztáciával, narancsos-fahéjas sziruppal öntözve. Abbahagyhatatlan! :)


Mindenkinek köszönöm a játékot, varázslatos ízekkel gazdagítottuk a palettát. Ja, és köszönet Rachelnek, nélküle ez nem jöhetett volna létre! ;) Már csak egy feladatom van, kijelölni a következő házigazdát.

Mivel négyen is jelentkeztek a feladatra, sorsolással döntöttük el, azaz a négy kis cetli közül fiam keze húzta ki a szerencsést, akinek sok sikert, és jó hosszú összefoglalót kívánok! :))


Dobpergéééés, and the winner iiiiiiiiiiis:  FROMJUCIIIIIIII!  :D 

Hajrá Juci! Türelmetlenül várjuk, ki lesz a következő sztárszakács, akit kiforgathatunk a receptjeiből! :)



Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!


Megjegyzések