Itt
a farsang, áll a bál! :) Párom leges-leg kedvence a csöröge fánk.
Eleinte volt is keveredés, mert én a kelt csörögét szeretem, ő pedig a
valóban ropogósat. Az én anyum puhát, átcsavartat készít, az ő anyuja
roppanóst, de csavarás nélkül, csak felhasított négyszögeket.
Megszerettem ám a vékony-ropogóst, van annak egy varázsa, ahogy
szétomlik roppanás után a szájban. De kompromisszumként megcsavarom. :P
Anyósom receptjét körmöltem le annak idején, azt írom tehát le:
35 dkg liszt
5 tojás sárgája
1 kiskanál cukor
diónyi zsír
kevés tejföl
csipet só
Levestészta
keménységű tésztát gyúrunk, azaz jó keményet. A tejföl mennyisége
mindig attól függ, mennyit vesz fel a liszt. Evőkanálnyi mennyiség elég
szokott lenni. Alaposan kidolgozzuk, fóliába tekerve pár órát pihenni
hagyjuk. Nem kell hűteni pihentetés alatt.
Lisztezett deszkán késfok vastagságra nyújtjuk, derelyevágóval rombuszokat vágunk belőle, mindegyik közepét felhasítjuk.
Nézzétek el a nagyon alapszintű rajzot, de így érthetőbb, amit írtam.
Szóval miután mindegyik tészta közepét hosszában picit bevágtuk, az egyik sarkát átfordítjuk a hasítékon, óvatosan segítve neki teljesen átfordulni, így kapja meg végleges formáját. Már csak forró olajban ropogós aranysárgára sütjük, és forrón fahéjas vagy vaníliás porcukorral meghintjük, mellé baracklekvárt adunk. Frissen kisülve még puha, teljesen kihűlve éri el ropogósságát. Jó étvágyat! :)
Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)
Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!
Gyerekkorom kedvenc mártogatósa pontosan ugyanígy!! <3
VálaszTörlésugye, hogy ugye? :)))
TörlésNagyon szuper képek, szívesen megkóstolnék pár falatot belőle, még akkor is ha nem lehet :)
VálaszTörlésKár, hogy ennyire szigorú az étrend. sokat gondolkodtam rajta, hogy kipróbálom, de én nem bírnám ki az ilyenek nélkül szerintem. :) Csodálom és tisztelem a paleosokat a kitartásukért!
Törlés